Pepekala lugu
Alati värsked kalatootedPepekala sai alguse nõudlusest – üks soomlasest ärimees kaebas kaasmaalasele Pertti Tervonenile, et Eestis ei ole saadaval normaalset kala. Tervonen kaasas partneriks Pepekala tänase juhi ja omaniku Reet Rohesalu ning nad panid ettevõttele nime, kus oli ühendatud Pertti nimi ning firma tegevusala. “Olime esimesed, kes hakkasid Eestisse tooma forelli ja lõhet, samuti hakkasime kala müügiks grillima ja suitsutama. Eesti inimene oli seni pigem harjunud kala soolama,” meenutab Rohesalu.
Kala impordib Pepekala endiselt enamasti Soomest ja müüakse ka muidugi Eesti jõgedest ja järvedest pärit kalu. Ettevõttel on pikaajalised partnerid, kelle puhul saab olla kindel nende toodangu kvaliteedis. “Müüme kõike vastavalt saadavusele ning hooajale – vähihooajal vähki, kammkarpe ning kõiki kalu kilust angerjani, samuti soola- ja suitsukala, kalamarja,” loetleb Rohesalu. “Muutus on 30 aastaga suur: populaarseks on saanud lõhe ja forelli kõrval ka näiteks huntahven ehk seabass ja kuldmerikoger ehk dorada. Eelistatakse kalu, millel oleks võimalikult vähe luid.”