Pepekala lugu

Alati värsked kalatooted

Pepekala sai alguse nõudlusest – üks soomlasest ärimees kaebas kaasmaalasele Pertti Tervonenile, et Eestis ei ole saadaval normaalset kala. Tervonen kaasas partneriks Pepekala tänase juhi ja omaniku Reet Rohesalu ning nad panid ettevõttele nime, kus oli ühendatud Pertti nimi ning firma tegevusala. “Olime esimesed, kes hakkasid Eestisse tooma forelli ja lõhet, samuti hakkasime kala müügiks grillima ja suitsutama. Eesti inimene oli seni pigem harjunud kala soolama,” meenutab Rohesalu.

Kala impordib Pepekala endiselt enamasti Soomest ja müüakse ka muidugi Eesti jõgedest ja järvedest pärit kalu. Ette­võttel on pikaajalised partnerid, kelle puhul saab olla kindel nende toodangu kvaliteedis. “Müüme kõike vastavalt saadavusele ning hooajale – vähi­hooajal vähki, kammkarpe ning kõiki kalu kilust angerjani, samuti soola- ja suitsu­kala, kalamarja,” loetleb Rohe­salu. “Muutus on 30 aastaga suur: populaarseks on saanud lõhe ja forelli kõrval ka näiteks huntahven ehk seabass ja kuldmeri­koger ehk dorada. Eelistatakse kalu, millel oleks võimalikult vähe luid.”

Me tunneme oma kalureid

Kiire tarne

Kõik meie tooted on säilitusainevabad

Tagame tooraine värskuse ja kvaliteedi

Perepilt Pepekala