Nami-nami soovitab: Mõnusalt koorene kerge valge veiniga lõhesupp, mis valmib kiiresti ning maitseb oivaliselt. Hea roog õhtuseks kostituseks perekeskis või üllata oma partnerit romantilise õhtuga. Lõhesupi tegemisel jääb küllalt valget veini üle, et paar klaasi ka ise nautida!
Kirjeldus
Valmistusaeg: 30 min
Valmistusviis: Keetmine
Kogus: neljale
Käik: Kerge eine
Koostisosad:
- 2 sl oliiviõli
- 1 hakitud sibul
- 6 dl aedviljapuljongit
- 2 dl kuiva valget veini
- 4 kartulit
- 400 g lõhefileed (3 cm tükkidena)
- 2 sl hakitud tilli
- 2 dl toasooja 35% rõõska koort
- soola ja musta pipart
Valmistamine:
- Kuumuta õli ja hauta sibulat 5 minutit kaanega potis, ära pruunista.
- Koori kartulid ja lõika 1 cm kuubikuteks.
- Lisa köögiviljapuljong, valge vein, kartulikuubikud ja maitseained.
- Kuumuta keemiseni ning keeda tasasel tulel 15 minutit, ilma kaaneta potis, kuni kartulikuubikud on küpsed, aga mitte liiga pehmed.
- Lisa lõhekuubikud ja rõõsk koor, kuumuta suppi veel paar minutit. Siis eemalda pott tulelt ja lase paar minutit tõmmata, nii et lõhe kuumas puljongis veel edasi küpseb.
- Sega juurde till ja serveeri.