Jaga:

Küüslauguräimed

Nami-nami soovitab: Oivalised küüslauguräimed. Pepekala värsked räimed praetult küüslaugu ja õli sees viivad igal ühel keele alla. Üllata oma külalisi mõnusa snäkiga ning nad tulevad alati hea meelega Sulle uuesti külla! Usu mind, kogu küla kuuleb nendest.

Kirjeldus

Valmistusaeg: 75 minValmistusaeg: 75 min
Valmistusviis: KüpsetamineValmistusviis: Küpsetamine
Kogus: neljaleKogus: neljale
Käik: snäkkKäik: snäkk

Koostisosad:

  • 1 kg räimi või rääbiseid
  • 10 küüslauguküünt
  • hakitud värsket tilli
  • õli
  • soovi korral sidrunimahla
  • soola ja musta pipart

Valmistamine:

  1. Pane ahi sooja – 150 kraadi.
  2. Roogi ja pese räimed, lase nõrguda ja tahenda köögirätikul või -paberil.
  3. Lõika küüslauguküüned õhukesteks viiludeks.
  4. Määri madal u 26 cm ahjupann või -vorm õliga, riputa vormi põhjale pool viilutatud küüslaugust
  5. Puista igale räimefileele veidi hakitud tilli, soola ja pipart.
  6. Murra fileed kalaks kokku tagasi. Lao kokku lapitud kalafileed vormi. 
  7. Nirista üle vähese õliga, puista ülejäänud küüslaugurattad kaladele.
  8. Piserda soovi korral peale sidrunimahla.
  9. Küpseta ahjus 50-60 minutit.

Nipid & Soovitused

Et roog kaunim välja näeks, paiguta kalad ümmargusse ahjuvormi sabad vormi keskosa suunas. Nii moodustab kaunis lilleõis.

Iise Metsamaa