Share:
Salat röstitud krevettidega

Salat röstitud krevettidega

Nami-nami soovitab: Mõnus salat röstitud hiidkrevettide ning apelsini-majoneeskastmega. Soovitatav kasutada kooritud hiidkrevette, nii on mugavam nautida seda hõrgutist. Sobib mõnusalt eelroaks või külalistele snäkiks.

Kirjeldus

Valmistusaeg: 30 minValmistusaeg: 30 min
Valmistusviis: SegamineValmistusviis: Segamine
Kogus: kuueleKogus: kuuele
Käik: eelroogKäik: eelroog

Koostisosad:

  • 1 kg kooritud hiidkrevette
  • 1 sl külmpressitud oliiviõli
  • soola ja musta pipart
  • 2 dl head majoneesi
  • 2 sl apelsini mahla ja 1 sl riivitud koort
  • 1 sl head valge veini äädikat
  • 4 sl hakitud värsket tilli
  • 2 sl nõrutatud kappareid
  • 2 sl hakitud punast sibulat

Valmistamine:

  1. Patsuta krevetid köögipaberiga kuivemaks, laota ahjuplaadile.
  2. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga.
  3. Rösti 200-kraadises ahjus 6-8 minutit, krevette korra ümber pöörates. Kui krevetid on roosad ja küpsenud, siis võta ahjust välja ja lase jahtuda.
  4. Samal ajal valmista kaste.
  5. Sega suures kausis vispliga majonees, apelsinikoor ja -mahl, äädikas, umbes 0,5 tl soola ja samapalju pipart.
  6. Lisa till, kapparid, punasibul ja jahtunud krevetid. Sega läbi.

Nipid & Soovitused

Kui kasutad külmutatud krevette, siis sulata need aeglaselt külmkapis ja nõruta hoolega. Kui ülessulanud, siis võib eemaldada ka sabajupid.

Salatil võiks enne serveerimist lasta 30 minutit toatemperatuuril maitsestuda. Kata kauss selleks ajaks toidukilega. Vajadusel võid salati kuni 6 tundi varem valmis teha, aga siis hoia seda serveerimiseni külmkapis.